loom poppetjes

Het is erg leuk om met loom bezig te zijn. Veel kinderen zijn er erg druk mee. Ze proberen mooie armbandjes te maken die ze vol trots aan elkaar laten zien. Maar ook volwassenen zijn tegenwoordig erg druk met loom. Naast het maken van armbandjes kan je ook figuurtjes maken. Je kunt zelfs loom poppetjes maken. Dankzij de vele kleuren loom kan je tal van soorten poppetjes maken. Het is erg leuk om een loom poppetje te maken. Spelen met loom is voor kinderen ook nog eens erg veilig!

Loom poppetjes maken

Als je loom poppetjes wilt maken, heb je elastiekjes nodig. Je kunt dan kiezen uit meerdere soorten elastiekjes. Zo zijn er elastiekjes met één kleur, maar er zijn ook elastiekjes met meerdere kleuren. Voor het weven kan je een bord gebruiken. Maar je kunt ook proberen om loom poppetjes met je handen te maken, maar dat is wel erg lastig. Het maken van poppetjes van loom vergt wel enige oefening. Als je nog nooit met loom hebt gewerkt, kan het nog flink lastig zijn om een mooi poppetje te maken.

Voorbeelden van loom poppetjes

Het is niet voor iedereen weggelegd om direct een mooi poppetje te kunnen maken. Vaak zal je eerst flink wat moeten oefenen om de techniek van het vlechten onder de knie te krijgen. Je doet er goed aan om voorbeelden van loom poppetjes te bekijken. Je kunt dan bijvoorbeeld een loom video bekijken. In deze video wordt uitgelegd hoe je een poppetje moet maken. Dat is natuurlijk erg handig. Er zal dan stap voor stap worden uitgelegd hoe je een mooi poppetje van loom kunt maken. Veel mensen hebben een video van loom poppetjes online gezet, daar kan je van profiteren!

Loom poppetjes video en benodigdheden

- 10 rode elastiekjes;
- 26 groene elastiekjes;
- 6 gele elastiekjes;
- 2 zwarte elastiekjes.